ساکارز یا ساکاروز چیست ؟

ساکارز یا ساکاروز چیست ؟

ساکارز Sucrose یک ترکیب آلی است که خاصیت شیرین دارد. ساکارز به شکل پودر سفید رنگ شیرین و بدون بو است که نقش بسیار مهمی در تغذیه انسان و تامین انرژی مورد نیاز موجودات زنده دارد.

این ترکیب آلی دی‌ساکاریدی است که از گلوکز و فروکتوز تشکیل و با فرمول C۱۲H۲۲O۱۱ شناخته می‌شود.

 

 ساکارز در نیشکر و چغندر قند یافت می‌شود.

خصوصیات ساکارز :

فرمول مولکولی    C12H22O11

جرم مولی            342.30 g/mol

شکل ظاهری        جامد سفید

چگالی    1.587 g/cm3 solid

دمای ذوب           186 °C decomp.

انحلال‌پذیری در آب            2000 g/L (25 °C)

log P     −3.76

ساختار بلوری       مونوکلینیک

گروه فضایی         P21

Table sugar

Chemical Compound

Sucrose is a common saccharide found in many plants and plant parts. Saccharose is an obsolete term for sugars in general, especially sucrose. Wikipedia

Formula: C12H22O11

Molar mass: 342.2965 g/mol

IUPAC ID: (2R,3R,4S,5S,6R)-2-[(2S,3S,4S,5R)-3,4-dihydroxy-2,5-bis(hydroxymethyl)oxolan-2-yl]oxy-6-(hydroxymethyl)oxane-3,4,5-triol

Melting point: 186 °C

Density: 1.59 g/cm³

Soluble in: Water

تجزیه گرمایی و اکسیداتیو ساکارز

ساکارز در ۱۸۶ درجه سانتی گراد ذوب شده و با تجزیه شدن تشکیل کارامل را می‌دهد. مثل سایر کربوهیدرات‌ها – با سوختن ساکاروز – آب و کربن دی اکسید آزاد می‌شود. برای مثال در راکت‌ها و موشک‌های آموزش و آماتور با نام موشک‌های شکلاتی از ساکارز به عنوان سوخت استفاده می‌شود که همراه پتاسیم نیترات به کار می‌رود.

48 KNO3 + 5 C12H22O11 → 24 K2CO3 + 24 N2 + 55 H2O + 36 CO2

برخی دیگر از واکنش‌های معمول ساکارز با هیدروکلریک اسید ، پتاسیم کلرات و اسید سولفوریک به شرح زیر است:

8 HClO3 + C12H22O11 → 11 H2O + 12 CO2 + 8 HCl

H2SO4(catalyst) + C12H22O11 → 12 C + 11 H2O + Q + H2O + SO3[۳]

Q = گرما

هیدرولیز و تجزیه ساکارز

هیدرولیز باعث شکستن پیوند گلیکوزیدی ساکارز شده و گلوکز و فروکتوز آزاد می‌کند. این عمل با آنزیم‌های ساکارز رخ می‌دهد. همچنین اسید نیز می‌تواند باعث هیدرولیز ساکارز شود.

ساکارز مرک

نام فارسی: ساکارز مرک

در پکیج های: 5 کیلویی*25 کیلویی*

نام ماده:   Sucrose

کد محصول مرک:   107653

درصد خلوص:    Ph Eur,BP,JP,NF

اسم دوم: Cane sugar, Saccharose

کین شوگر،ساکارز

فرمول:   C12H22O11

C A S NUMBER:     57-50-1

مولار:    342.29 g/mol

قابلیت محلول شدن:     (20 °C) soluble

درجه ذوب:    169 – 170 °C

میزان اسیدی:    7 (100 g/l, H2O, 20 °C)

نظر خود را به اشتراک بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو

دسته بندی ها

آگهی های ویژه

بالا