ساکارز یا ساکاروز چیست ؟

ساکارز یا ساکاروز چیست ؟

ساکارز Sucrose یک ترکیب آلی است که خاصیت شیرین دارد. ساکارز به شکل پودر سفید رنگ شیرین و بدون بو است که نقش بسیار مهمی در تغذیه انسان و تامین انرژی مورد نیاز موجودات زنده دارد.

این ترکیب آلی دی‌ساکاریدی است که از گلوکز و فروکتوز تشکیل و با فرمول C۱۲H۲۲O۱۱ شناخته می‌شود.

 

 ساکارز در نیشکر و چغندر قند یافت می‌شود.

خصوصیات ساکارز :

فرمول مولکولی    C12H22O11

جرم مولی            342.30 g/mol

شکل ظاهری        جامد سفید

چگالی    1.587 g/cm3 solid

دمای ذوب           186 °C decomp.

انحلال‌پذیری در آب            2000 g/L (25 °C)

log P     −3.76

ساختار بلوری       مونوکلینیک

گروه فضایی         P21

Table sugar

Chemical Compound

Sucrose is a common saccharide found in many plants and plant parts. Saccharose is an obsolete term for sugars in general, especially sucrose. Wikipedia

Formula: C12H22O11

Molar mass: 342.2965 g/mol

IUPAC ID: (2R,3R,4S,5S,6R)-2-[(2S,3S,4S,5R)-3,4-dihydroxy-2,5-bis(hydroxymethyl)oxolan-2-yl]oxy-6-(hydroxymethyl)oxane-3,4,5-triol

Melting point: 186 °C

Density: 1.59 g/cm³

Soluble in: Water

تجزیه گرمایی و اکسیداتیو ساکارز

ساکارز در ۱۸۶ درجه سانتی گراد ذوب شده و با تجزیه شدن تشکیل کارامل را می‌دهد. مثل سایر کربوهیدرات‌ها – با سوختن ساکاروز – آب و کربن دی اکسید آزاد می‌شود. برای مثال در راکت‌ها و موشک‌های آموزش و آماتور با نام موشک‌های شکلاتی از ساکارز به عنوان سوخت استفاده می‌شود که همراه پتاسیم نیترات به کار می‌رود.

48 KNO3 + 5 C12H22O11 → 24 K2CO3 + 24 N2 + 55 H2O + 36 CO2

برخی دیگر از واکنش‌های معمول ساکارز با هیدروکلریک اسید ، پتاسیم کلرات و اسید سولفوریک به شرح زیر است:

8 HClO3 + C12H22O11 → 11 H2O + 12 CO2 + 8 HCl

H2SO4(catalyst) + C12H22O11 → 12 C + 11 H2O + Q + H2O + SO3[۳]

Q = گرما

هیدرولیز و تجزیه ساکارز

هیدرولیز باعث شکستن پیوند گلیکوزیدی ساکارز شده و گلوکز و فروکتوز آزاد می‌کند. این عمل با آنزیم‌های ساکارز رخ می‌دهد. همچنین اسید نیز می‌تواند باعث هیدرولیز ساکارز شود.

ساکارز مرک

نام فارسی: ساکارز مرک

در پکیج های: 5 کیلویی*25 کیلویی*

نام ماده:   Sucrose

کد محصول مرک:   107653

درصد خلوص:    Ph Eur,BP,JP,NF

اسم دوم: Cane sugar, Saccharose

کین شوگر،ساکارز

فرمول:   C12H22O11

C A S NUMBER:     57-50-1

مولار:    342.29 g/mol

قابلیت محلول شدن:     (20 °C) soluble

درجه ذوب:    169 – 170 °C

میزان اسیدی:    7 (100 g/l, H2O, 20 °C)

نظر خود را به اشتراک بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو

دسته بندی ها

برچسب ها

zeta Zitex آموزش نصب سیستم اعلام حریق آموزش نصب سیستم اعلام حریق ادرس پذیر استاندارد ملی سیستم های اعلام حریق و اطفاء حریق اعلام حریق اعلام حریق زتا اعلام حریق زیتکس اعلان حریق انواع سیستم های اعلام حریق بازار یابی جواز تاسیس خرید مواد شیمیایی خرید مواد شیمیایی آزمایشگاهی خرید مواد شیمیایی مرک دتکتور زتا دتکتور زیتکس زیتکس ساخت سوله سیستم اعلام حریق سیستم اعلام حریق بی سیم سیستم اعلام حریق زتا سیستم اعلام حریق زیتکس شرکت سیگما آلدریچ شرکت مرک شرکت مواد شیمیایی فروش مرک فروش مواد شیمیایی فروش مواد شیمیایی آزمایشگاهی قیمت اعلام حریق زیتکس قیمت مواد شیمیایی آزمایشگاهی محصولات اعلام حریق زیتکس محصولات زیتکس محصولات مرک مراکز فروش مواد شیمیایی آزمایشگاهی در تهران مرک مواد شیمیایی مواد شیمیایی آزمایشگاهی مواد شیمیایی آزمایشگاهی ایرانی مواد شیمیایی صنعتی مواد شیمیایی مرک واردات مواد شیمیایی وارد کننده مرک پنل اعلام حریق زتا پکیج تصفیه فاضلاب
بالا